2/27/2016

C9 - YHDEKSÄN PÄIVÄN PUHDISTUSKUURI

Helou ja aurinkoista lauantaipäivää sekä ihanaa hiihtoloman alkua sitä viettäville! :) 
Pakko heti alkuun kiittää teitä mielettömän positiivisista ja tsemppaavista kommenteista viime postaukseen, teette tästä bloggaamisesta kyllä ihan mielettömän hauskaa hommaa :>  

Hyvinvointiaiheisilla jutuilla jatketaan, tänään käsittelyssä testaamani yhdeksän päivän mittainen puhdistuskuuri. Pienenä pohjustuksena kyseiselle puhdistautumiselle voisin aluksi hieman kertoa siitä, miten enkeli ja piru (lue: terveellinen minä ja herkkupeppuminä) ovat viime vuodet käyneet tahtojen taistoa sisälläni. Arkisin mulle ei yleisesti ottaen tuota sen suurempia ongelmia elää ns. terveellisesti, eli syödä monipuolisesti ja säännöllisesti ja liikkua päivittäin. Freesi, puhdas olo on se, mikä tekee mun arjesta mieluisaa ja saa mut tuntemaan oloni onnelliseksi ja elinvoimaiseksi. Treenitkin kulkevat aina triplasti paremmin, kun kroppa on hyvin ravittu, mutta olo ei ole kuitenkaan minkään roskaruuan tai överiherkuttelun jäljiltä raskas ja turvonnut. No niin, kääntöpuolena tähän tulee sitten mun rakkaus hyvää ruokaa ja juurikin sitä herkuttelua kohtaan. Nääkin ovat mulle sellaisia nautintoja, joista en elämässäni luopuisi mistään hinnasta! :D Usein mulla on ollut tapana ylläpitää viikot sitä terveellisempää rytmiä ja viikonloppuna ottaa vähän rennommin, ja tää tsydeemi onkin useimmiten toiminut tosi hyvin. Välillä kuitenkin on tuntunut vaikealta ylläpitää kohtuutta ja tasapainoa näiden kahden ääripään välillä.

Jamaikan matkalla ruokavalion poikettua jonkun verran normaalista ja reissun jälkeen järjettömän herkkumoodin jäätyä päälle raskaiden työviikkojen siivittämänä olotila tuntui kaikkea muuta kuin kevyeltä. Alkoholiakin tuli reissun aikana ja jälkeen nautittua useammin kuin normaalisti, ja mulla alkoi tulla huono olo siitä, miten kaltoin kohtelin mun kroppaa siihen nähden mitä normaalisti teen. Ulkoinen paha olo vaikuttaa mulla heti vahvasti negatiivisella tavalla mielialaan, ja halusin muutaman viikon toilailuiden jälkeen saada sen pahan olon pois puhdistamalla koko kropan ja aloittamalla puhtaalta pöydältä niin mielen kuin elimistönkin osalta. Yhteistyökuvion auettua päätinkin lähteä testaamaan Forever Livingin C9- puhdistuskuuria.

c9
C9 on siis Forever Livingin kehittämä puhdistuskuuri antamaan freesin startin terveellisempiin elämäntapoihin. Kuurin kesto on 9 päivää, ja paketin mukana tulee tarkat ohjeet ruokavaliosta, jota päivien aikana tulee noudattaa. Kuurin ruokavalio koostuu paketin mukana tulevista proteiini- ja kuitujauheista (ylläolevasta kuvasta puuttuu protskujauhepussi), listatuista sallituista ruoka-aineista sekä lämpimistä aterioista, joihin paketin mukana tulee tarkat ohjeet grammamäärineen. 

Mulla loppui kyseinen kuuri tiistaina, ja oon ollut ehdottoman tyytyväinen että lähdin sitä kokeilemaan. Mä todella sain puhdistettua ne roskat ja moskat elimistöstäni, olosta tuli ihanan kevyt ja tuloksia huomasi niin peilistä kuin vaakaakin katsoessa. Mä en ole koskaan ollut mikään dieettityyppi, joten sen takia tälläinen yhdeksän päivän pikakuuri sopi mulle hyvin. Aika kamalaahan se suoraan sanottuna oli, mutta hetkeekään en oo katunut että lähdin kokeilemaan. Toi yhdeksän päivää oli kuitenkin aika maksimi minkä mun pää olis kestänyt, eikä kyllä ihan heti varmaan tuu tarvetta samanlaista settiä vetää uudestaan, hyh :D Ja älkää nyt siis tätä pelästykö, ensimmäisten kahden päivän jälkeen sitä ruokaa sai kyllä ihan kylliksi ja sallittujen ruoka-aineiden listalta löytyvien hedelmien ja vihanneksien avulla nälkää sai helpotettua paljon.

Mä kirjailin vähän ylös fiiliksiä ja huomioita, joita tuon reilun viikon aikana tuli tehtyä: 
 • Järjetön ikävä tiettyjä ruokia kohtaan. Arvostus ihan tavallisia juttuja, kuten aamupuuroa, banaania, protskurahkaa tai karjalanpiirakoita kohtaan kasvoi ihan uusiin sfääreihin! :D 
 • Tuli syötyä sallittujen aineiden listan myötä monipuolisemmin sellaisia vihanneksia ja hedelmiä, joita arjessa on tullut viime aikoina syötyä kummallisen vähän. "Uusina" lemppareina esimerkiksi niinkin perusjutut kuin paprika, porkkana ja omena! 
 • Tuli vietettyä yhdeksän täysin herkutonta päivää, mikä on kuulkaa meikäläiselle melkoinen saavutus. Yleensä kun tulee kuitenkin viikottain nautiskeltua jollain hyvällä. Kokosin muuten top 5 hirveimmät kiusaukset, joiden parissa jouduin kärsimään ja kasvattamaan itsekuriani lipittäen vieressä omia litkujani ;D  
1. Töissä kaiket päivät ruokien, kuten hamppariaterioiden ja pizzojen tekeminen sekä pullien ja munkkien paistaminen
2. Viikonlopun illanvietossa ystävien kesken ostetut pizzat
3. Keittiön pöydällä kulhossa möllöttävät lempparikarkit sekä poikaystävän ylihimottava irttaripussi yhdessä sarjaa katsellessa
4. Lauantai-iltana kotona veljien valmistavat wingsit kastikkeineen sekä seuraavan päivän pizzasunnuntai poikaystävän perheen kesken
5. Tuoreet ruisleivät, sämpylät ja karjalanpiirakat.. 

 • Pelkäsin vähän, miten tiukka ruokavalio vaikuttaa jaksamiseen töissä, sillä mulla oli näistä yhdeksästä päivästä kahdeksana 7-8 tunnin työvuoro. Olihan olo tietysti hiukan tavallista heikompi, mutta runsaat työtunnit osoittautuivatkin oikeastaan tän kuurin pelastukseksi, sillä niiden ansiosta yhdeksän päivää kului ihan hujauksessa eikä töiden tiimellyksessä nälkää ehtinyt kunnolla edes ajatella. Pahimmaksi muodostuikin ainoa vapaapäivä, jolloin aika mateli, maha kurni ja odotin vaan seuraavaa hetkeä kun saa syödä :D 
 • Salitreenit olivat tavallista tehottomampia. Mä syön lähes aina kunnollisen aterian ennen salille lähtöä, joten niukempi ruokavalio vei tehoa treeneiltä. Sen sijaan tulikin vedettyä vähän kevyempi mutta samalla monipuolisempi treeniviikko, kun salin ohella tuli käytyä niin jumpissa, lenkeillä kuin hiihtämässäkin.
 • Vertaistuki oli ihan huippujuttu! Me ryhdyttiin kuurille yhdessä äidin kanssa, mikä helpotti tosi paljon rupeamaa. Oli joku, jonka kanssa kokata ruuat, käydä kaupassa ja jakaa muutenkin ajatukset ja tuntemukset.
 • Last but not least: Kyllä se ruoka vaan tekee arjesta nautinnollisempaa! :D Aina jonkun ruuan nähdessä tuli sellainen olo etten mukamas olis saanut sitä ikuisuuteen, vaikka toi oli vaan sen yhdeksän päivää. Tuntui kuin mun elämästä ja sydämestä olisi puuttunut isokin palanen, vaikka kuitenkin sen lämpimän aterian sai päivittäin nauttia ja vielä vihanneksia ja hedelmiäkin tarpeen vaatiessa ;D
cc9

No, mites sitten ne tulokset? 

Jakson aikana seurattiin säännöllisesti painon muutosta ja mitattiin tietyistä paikoista sentit. Mä lähdin tähän hommaan enemmän puhdistumis- kuin laihtumistarkoituksessa, joten en näistä niin perustanut, mutta tein siitä huolimatta ohjeiden mukaan. Me täytettiin jakson ajan joka päivä C9- päiväkirjaa, johon kirjattiin mittojen lisäksi jakson alussa kolme valitsemaamme tavoitetta. Tässä mun tavoitteet sekä tulokset niihin liittyen:

1. Pysy tiukasti annetussa ruokavaliossa. Ei lipsumisia.

Tää onnistui loistavasti. Yhden mummon marjamehumukillisen kiskaisin hiihdon jälkeen ja kerran truuttasin vähän ketsuppia perunoiden päälle, mutta muuten mentiin ruokavalion ohjeilla ehdoitta. 

2. Huomata muutos peilissä, konkreettiset muutokset -2,5 kg ja -10 cm. 

Peilissä huomasi muutoksen kyllä ihan silmissä! Painoa lähti vajaa -3 kg ja senttejä yhteensä about -17 (rinta -4 cm, vyötärö -5 cm, lantio -3,5 cm, reisi -1,5 cm, käsivarsi -2 cm, sääri -1,5 cm)

3. Liikkua monipuolisesti ja ylläpitää sen myötä vireää ja positiivista mielialaa.

Vaikka treenit olivat tavallista kevyempiä niin lähes joka päivä tuli kuitenkin monipuolisesti tehtyä erilaisia harjoitteita. Vireästä ja positiivisesta en menis takuuseen, välillä olo oli kaikkea muuta kuin positiivinen ;D Kokonaisuutena oli kuitenkin ihan hyvät fiilikset koko jakson ajan. 

Kaiken kaikkiaan, vaikken yleisesti ottaen dieettejä tai ruokavalioita kannata, niin tähän yhdeksään päivään uskon teistä kenen tahansa pystyvän ja voin tätä suositella juurikin sellaisena alkuboostina terveellisempään elämään. Vaikkeivat mulla ne lähteneet sentit ja tulokset mitään mielettömän huikeita olleetkaan, niin alkutilanteesta riippuen oon kuullut ihmisten saaneen hurjiakin muodonmuutoksia aikaan näinkin lyhyellä aikavälillä, siitä hyvästä ja puhtaasta olosta puhumattakaan. En kuitenkaan lähtisi tätä missään laihtumismielessä kokeilemaan, vaan enemmänkin ottamaan tämän juuri puhdistumisen ja alkustartin kannalta. On muistettava, että tälläisten "pikadieettien" jälkeen kilot ja sentit tupsahtavat äkkiä takaisin, kun monen päivän hermojen kiristelyn jälkeen syöminen karkaakin taas käsistä. Paluuta vanhoihin tapoihin ei siis ole, mikäli ei halua heittää rahaa kaivoon! ;)

Hintaa tällä paketilla on 143 euroa ja lisätietoa voit käydä kurkkailemassa Forever Livingin nettisivuilta tai ottamalla yhteyttä mun kanssa yhteistyötä tehneeseen jälleenmyyjään: haapala.taina@wippies.fi. Tainan kautta saat myös tietoa paketin tilaamisesta, jos joku tän postauksen perusteella haluaa tätä lähteä kokeilemaan! :) Muistutuksena muuten, että tää yhteistyö ei vaikuta millään tapaa postauksen sisältöön, eli olisin joka tapauksessa ehdottomasti tehnyt tästä oman postauksensa ja mielipiteet ovat täysin mun omia ja rehellisiä.

Mikäli jollain teistä heräsi vielä jotain kysyttävää aiheeseen liittyen tai joku asia jäi kaipaamaan tarkennusta niin vastailen mielelläni kommenttiboksissa! :) 

10 kommenttia:

 1. Hei nää sun hyvinvointipostaukset on ollu tosi kivaa luettavaa! :) Oisko mahdollista jos toteuttaisit taas jonkinlaisen ruokapäiväkirja tai treenipäiväkirja postauksen lähiaikoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla!(: Hmm, kyllä mä mahdollisesti tässä jossain vaiheessa voisin taas sellaisenkin toteuttaa :>

   Poista
 2. Pakko tulla kiittämään tosta edellisestä treenipostauksesta! Testiin lähti eilen ja nyt kyllä tuntuu! Tosi kivaa vaihtelua omaan normitreeniin. Lisää näitä ehdottomasti. :) Blogisi on muutenki todella hyvä ja inspiroiva :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, mahtavaa että sait treenin tuntumaan! ;) Kiitos, tälläiset kommentit piristävät älyttömästi <3

   Poista
 3. Mä oon kans testannut tän ja kaikista pahinta oli aamupuuron ikävä! :D Jännä juttu, että niinkin yksinkertainen ruoka ja sitä himoitsi kaikista eniten.

  Ja mikä ihana blogi löytyi! Jään ehdottomasti langoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha jep nimenomaan!:D

   Oooh, kivaa että löysit tiesi tänne ja sydämellisesti tervetuloa seurailemaan! <3

   Poista
 4. Oon aloittamassa tätä nyt tulevana maanantaina, joten olipa huippua lukea myös sun postaus tästä :)

  Tajusin muuten sun blogiin monien mutkien kautta eksyneenä, että oon joskus lukenut tätä enemmänkin! Miks sitten oon blogisi unohtanut - en tosiaan tiiä?! Mut huippua, että löysin tänne takaisin sillä nyt täytyy heti klikkailla tää lukulistalle, niin ei pääse unohtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cool! Musta on aina itestä mukavaa ennen jotain tiettyä rupeamaa lueskella muiden kokemuksia aiheesta, joten ymmärrän mitä meinaat! :>

   Ihanko totta?! :D Hahaa, no mutta ihanaa että löysit tänne uudestaan. Eikös se niin mee, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan? ;)

   Poista
 5. Hei! Oon alottamassa huomenna tän kuurin ja siinä lukee aina joka aamupvälle 30 min liikuntaa mutta ei kai sitä oo pakko sillon aamulla heti suorittaa jos on esim töissä?:D ja olikos se niin että kahvia ei saa juoda ton kuurin aikana? Kiitos jo etukäteen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! No mä en ainakaan suorittanut aina aamuisin, vaan jossain vaiheessa päivän mittaan :> Ja kahvia ei ilmeisesti suositella, mut se vissiin vähän makuasia, että jos ilman ei pärjää niin ei se kuuri siitä pilalle menee :)

   Poista