7/01/2016

PÄÄSYKOETULOKSET

Moikka!
Mun pää lyö tällä hetkellä vähän tyhjää, mutta oli siitäkin huolimatta pakko päästä raapustelemaan teille päällimmäisimpiä ajatuksia. Tänään kuukauden jännitys nimittäin vihdoin päättyi, kun pääsykoetulokset ilmestyivät nettiin, ja... 

IMG_4967

Mä oon päässyt opiskelemaan Helsingin oikeustieteelliseen! Sosiaalisessa mediassa ootte jo varmasti ehtineet tänään nähdä mun hehkutusta tästä tiedosta, mutta koska moni teistä on mun matkaa blogin kautta seuraillut (lue: joutunut seuraamaan ;D), niin olihan mun pakko tulla heti tännekin ilmoittamaan ilouutisesta. Ei varmaan tarvitse edes erikseen sanoa, että fiilis on tällä hetkellä ihan tajuttoman onnellinen ja suorastaan epätodellinen. Oon vielä ehkä vähän shokissa, sillä en meinaa edes tajuta, että oon ihan oikeesti juuri saavuttanut mun tähänastisen elämäni suurimman unelman, koulupaikan josta oon haaveillut viimeisen 2,5 vuoden ajan joka ikinen päivä! Kyseinen ala on siis ainoa, jota kohtaan mulla on koskaan ollut aitoa, palavaa kiinnostusta. Ajatus oikikseen pyrkimisestä lähti lukiossa toisen luokan puolessa välissä, ja siitä asti oon pyrkinyt tekemään töitä saavuttaakseni unelmani. Kahden kevään verran tulikin paiskittua töitä niska limassa, joten voitte vaan kuvitella kuinka mielettömältä palkinnolta tuntui tieto sisäänpääsystä. 

Sain tiedon käytännössä jo keskiviikkona, kun istuttiin kaikessa rauhassa poikaystävällä iltaa sohvalla yleisurheilua katsellen, ja yhtäkkiä sähköpostiin kilahti viesti, jossa oli linkki pääsykoepisteisiin. Pieni sekoamiskohtaushan siinä iski, kun luin omat pisteeni: 41/50. Edellisenä vuonna pisteraja Helsinkiin oli ollut 33, ja tiesin etteivät pisterajat missään olosuhteissa voisi nousta noin korkealle. Tän vuoden raja oli 35, eli sisään pääsin paljon paremmilla pisteillä kuin olisin koskaan voinut odottaa. No, tuon illan jälkeinen yö ja seuraava vuorokausi menivät lähinnä malttamattomana odotellessa, että pääsen opintopolkuun katsomaan virallisen "Hyväksytty"- tiedon. Tänä aamuna ensimmäisenä herättyäni luin unenpöppöröisenä mun kurssikaverin snäpin, jossa hän ilmoitti päässeensä sisään. Äkkiä opintopolkuun ja loppupäivä puolestaan sitten onkin mennyt vaan ympäri taloa päämäärättömästi haahuillessa ja riemunkiljahduksia päästellessä. Onneksi viikon ainoa vapaapäivä osui sattumalta tälle päivälle, olisin nimittäin varmaan ollut aika raskasta työseuraa! ;D 

Ja hei, jotka ette tänä vuonna saavuttaneet haluamaanne koulupaikkaa, viime vuonna ekalle varasijalle jääneenä mä tiedän ihan oikeesti varsin hyvin, millasia tunteita käytte tällä hetkellä läpi. By the way, yksi mun kurssituttu kertoi puolestaan jääneensä tänä vuonna ekalle varasijalle, ja voin sanoa, että sitä kohtaloa ei kyllä toivoisi kenellekään.. Mut joo, ihan älyttömästi tsemppiä, ja vaikka tällä hetkellä voikin tuntua siltä, että "mä en ikinä pääse sinne kouluun" ja suorastaan v*tuttaa lukea somesta muiden ilopäivityksiä koulupaikasta, niin siitä pettymyksestä pääsee kyllä aikanaan yli ja teidän vuoro koittaa sit ens keväänä. Yhden välivuoden viettäneenä ja alun perin siihen yltiöpäisen negatiivisesti suhtautuneena voin todeta olleeni sen suhteen totaalisen väärässä. Välivuosi oli oikeesti aivan loistava kokemus! Oon ajatellut kirjoitella lähipäivinä erikseen oman postauksensa mun välivuosifiiliksistä, joten pysykää kuulolla :)

Niin, ja lopuksi haluan tietysti vielä kuulla, miten teillä kävi koulupaikkojen suhteen? :) Ihan mielettömän paljon onnea kaikille unelmansa saavuttaneille 

"It always seems impossible until it's done." 

50 kommenttia:

 1. Ihan mieletöntä! Paljon onnea, oot niin ansainnut sen paikan!! :)

  VastaaPoista
 2. Heii minäkin tulossa helsingin oikikseen! Googlettamalla päädyin nyt blogiis ekan kerran ja täytyykin alkaa seuraileen, ois tosi kiva lukee asunnonhausta ym :-) Paljon onnee ja nähdään syksyllä!! -yks yo -16 joka myös vaan haahuillu ympäri taloo koko päivän haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vautsi minkä suorituksen oot tehnyt jos suoraan lukiosta pääsit! :) Onpa kivaa että päädyit tänne, ihan superpaljon onnea myös sulle ja syksyllä todellakin nähdään! ;)

   Poista
 3. Vau!! Onnea ihan älyttömästi! :) Hain itsekin Helsingin oikikseen tänä keväänä. Jäin liian kauas sisäänpääsystä, mutta toivottavasti ensikeväänä pystyn keskittymään pääsykokeeseen 100%:sesti. Ala on erittäin mielenkiintoinen. Ihanaa kesänjatkoa ja tsemppiä opintoihin ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Voi harmi, mutta hei ensi keväänä uudella motivaatiolla! :) Oon kyllä ihan samaa mieltä, että ala on tosi mielenkiintoinen. Mukavaa kesänjatkoa sulle myös ja toivottavasti nähdään oikiksessa sitten vuoden päästä! ;)

   Poista
 4. Onnea! Sinä jos kuka oot ton opiskelupaikan ansainnu :)

  VastaaPoista
 5. Onneks olkoon, ihan huippua, että pääsit nyt sisään! Oon tosi ilonen sun puolesta. Postaukset pääsykokeisiin lukemisesta ja tulevaisuudessa myös ihan siitä opiskelusta oikiksessa ois tosi tervetulleita :)Mutta onnea siis vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥♥ Joo, ihan varmasti tulossa vielä postauksia kyseisistä aiheista, haluun auttaa mahdollisimman montaa siinä mitä oon ite joutunut kahtena keväänä kokemaan! :D

   Poista
 6. Onnea ihan tositosi paljon!! Täällä on kans toinen ihan superonnellinen! Vieläkin on niin epätodellinen olo, että huh, voiko tää olla todellista. Syksyllä suuntana siis Turun hammaslääkis ja fiilikset on kyllä ihan mahtavat!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EIKÄ, IHANAA! Ihan supersupersuperpaljon onnea, vitsit, huippujuttu ♥ :)

   Poista
 7. Hei ihan mahtavaa! Onneksi olkoon❤ muutat varmaan Helsinkiin, muuttaako poikaystäväsi kanssasi vai millaisia suunnitelmia sinulla on?😊 olisi kiva kuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! (: Joo Helsinkiin muutan, toivottavasti kämppä vaan löytyy! Poikaystävä sai myös opiskelupaikan, tosin Vaasasta, eli ei päästä muuttamaan yhteiseen kotiin vaan kaukosuhde tulossa.. :)

   Poista
 8. Paljon onnea! Oot todellakin ansainnut koulupaikan :)

  VastaaPoista
 9. Onnea koulupaikasta!:) Itse pääsin Aaltoon kauppakorkeaan ja voi tätä onnen määrää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja VAU, paljon onnea sulle myös! Ihan huikea juttu :)<3

   Poista
 10. ONNEA! Samassa tiedekunnassa nähdään, minäkin pääsin!!! Vasta nyt tämän postauksen luettuani aloin vähitellen käsittää, että minä oikeasti pääsin sisään! Varmaan menee muutama viikko tätä uutta tulevaisuuden suuntaa sulatellessa. Tietääkö kukaan, että mistä tietää, pääsikö sisään yhteispiste- vai koepistejonossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JEEEEE, onnea myös sinne! ♥♥ Ihan uskomatonta tää kaikki!! :D Musta kans tuntuu että mä en vieläkään käsitä.. Varmaan siinä vaiheessa tajuan, kun pitäis pakata kimpsut ja kampsut kasaan ja suunnata yksin lähemmäs 300 km päähän kotoa!

   Mä en itse asiassa tiiä! :o Tietääkö kukaan muu täällä?

   Poista
 11. Vautsi Sofi, oon ihan älyttömän onnellinen sun puolesta! Oot varmasti paikkas ansainnut! Itsellä ei käynyt ihan yhtä hyvä tuuri ja varasijoille jäätiin.. Pettymys on niin suuri, että vaikee sanoin kuvailla. Eipä nyt vaan auta itku markkinoilla, ens keväänä sit uudella sisulla! (vaikka tällä hetkellä se sisu on vielä aika kateissa :D)

  ps. Pidä sit jalat maassa jatkossakin, äläkä muutu stereotyyppiseks oikislaiseks.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis niin huippua kuulla, että noin moni teistä on oikeesti aidosti iloinen mun puolesta.. Vitsit mitä lukijoita mulla ♥ EEEEI hemmetti! Tiedän ton pettymyksen tunteen paremmin kuin hyvin.. :( No mut jos varasijoille oot päässyt niin sulla ei oo varmasti jääny kauas, eli ens vuonna sit heittämällä sisään, vai mitä? ;)

   Kääk, mikä on stereotyyppinen oikislainen? En oo kuullut mitään, alkoi oikein kiinnostaa! :D Mut joo - ei huolta, mä pidän jalat tukevasti maassa ;)

   Poista
 12. Superhyperpaljon onnea Sofi! ❤ Siis jotenkin ihan käsittämätöntä miten hyvä mieli mulle tuli kun aamulla sun mystorysta näin että olit saavuttanu unelmas, oot nimittäin ainakin instan, blogin ja snäpin perusteella tehnyt niin paljon hommia ton eteen että oot paikkas todellakin ansainnut. Ihan huikeeta. Ite oon tän vuoden ylioppilas ja superrankan kevään jälkeen parit ilonkyyneleet tuli silmään kun aamulla opintopolusta kävin kattomassa, että pääsin mun ykköskohteeseen ja suureen haaveeseen eli Tampereelle kauppikseen. Kyllä niiden kirjojen kanssa parit itkut itkettiin mutta nyt se on enää kaukainen muisto 😊 Sun blogi on muuten noussut ihan mun lemppariksi ja vaikutat niin symppistyypiltä että! Vielä kerran paljon onnea, nyt on meidän aika nauttia ja suunnata katse kohti tulevaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeiii vitsi, mikä kommentti - oot ihana, kuka ootkin ♥ Siis täällä mun kommenttiboksissahan esiintyy ihan jumalattomia suorituksia, suoraan lukiosta Tampereelle kauppikseen... Apua mitä hittoa! Ihan huippua :D Niin mielettömän paljon onnea sulle ♥

   Ihana kuulla että blogi on päässyt lemppareiden joukkoon <3 Syksyllä meillä onkin sitten samantyyliset kuviot edessä, tuu ihmeessä jatkossakin kirjoittelemaan kuulumisia! ;) Ihanaa loppukesää ja tsemppiä jo nyt syksyä varten :)

   Poista
 13. Vau, hurjasti onnea!! :)

  VastaaPoista
 14. Onnee koulupaikasta!
  Mites sun poikaystävä? Hakiko hän johonki vai onko välivuosi edessä? Ootteko yhteenmuuttoa miettimässä vai omaa kämppää etsimässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Poikaystävä haki joo ja pääsi Vaasaan opiskelemaan. Kaukosuhde siis tulossa, vähän hirvittää tuo välimatka mutta ollaan päätetty molemmat yrittää olla positiivisella asenteella asian suhteen ja yrittää kaikkemme :)

   Poista
  2. Mitä hän pääsi opiskelemaan? Laita ihmees onnittelut eteenpäin ;)

   Poista
  3. Tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta! Välitän onnittelut :)

   Poista
  4. Hei hattua nostan jos ootte opiskeluiden jälkee viel yhdessä, sit teidät on kyllä tarkotettu yhteen! Ite en pystyis oleen kaukosuhtees viittä tai kuutta vuotta ja viel noi pitkä välimatka😬. Tosi paljon tsemppiä teille!😊

   Poista
 15. Paljon onnea! Minä aion ensi vuonna hakea oikikseen, joten kaikki pääsykokeisiin ja opiskeluun ylipäätänsä liittyvät postaukset ovat enemmän kuin tervetulleita :-) olisi kiva kuulla erityisesti sun mielipiteitä ja kokemuksia Pykälän valmennuskurssista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heeei, paljon tsemppiä jo nyt tulevaan rupeamaan, kovasti vaan töitä niin opiskelupaikka aukeaa kyllä. Varmasti tuun kirjoittelemaan vielä pääsykokeisiin ja opiskelujuttuihin liittyviä postauksia! :>

   Poista
 16. Huh, meni oikein kylmät väreet kun kerroit miltä tuntui nähdä se "hyväksytty" siellä opintopolussa! En malta oottaa, toivottavasti ite pääsee kokemaan ton saman fiiliksen vielä! Hurjasti onnea! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, älä muuta sano! Hymy tulee huulille pelkästään ajattellessa tuota hetkeä :) Uskon ja tiedän, että tuut vielä kokemaan saman! Kiitos paljon <3

   Poista
 17. Moikka Sofi! Tosi paljon onnea sisänpääsystä, toi on ihan mieletön saavutus!:) Kommentoin sun blogiin kesän alussa kysyen neuvoja itsensä kasassa pitämiseen ennen pääsykoetta, kun mulla oli vielä vajaa pari viikkoa jäljellä kauppiksen pääsykokeeseen ja täällä koetaan nyt samanlaisia onnen hetkiä kun eilisyönä kilahti opintopolkuun Aallon kohdalle opiskelupaikka myönnetty. Tää tunne on aivan uskomaton joten todellakin fiilaan sua! Toivottavasti törmätään syksyllä Helsingissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitti kovasti :) EIKÄ HUIPPUA, tositosi paljon onnea sulle myös :)<3 Mä muistan sun kommentin paremmin kuin hyvin, ihanaa kun tulit kertomaan kuinka sulle kävi! Ihan mahtavaa. Tuu ihmeessä vetämään hihasta jos törmätään! ;)

   Poista
 18. Vau, aika mielettömät pisteet!! Onneksi olkoon. :) Itse pääsin myös pistein 38/50 ja oon kyllä tällä hetkellä niin onnellinen. Siis se fiilis kun näki opintopolussa sen "hyväksytty" viime vuoden "varasijalla" merkinnän sijaan tuntui niin uskomattoman upealta. :) Eli totta ovat olleet ne kakki tarinat, jotka oon kuullut siitä, että mikään ei koskaan oo tuntunut paremmalta kuin se tieto, että pääsi sisään oikikseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kyllä itekin pisteistä, vaikkei niillä nyt sinänsä väliä kunhan vaan sisään pääsee :) Heii mahtavaa, onneks olkoon!!<3 Syksyllä nähdään siis ;) Ja siis nimenomaan, huhhuh sitä helpotuksen tunnetta! Mäkin oon kuullut noita tarinoita, ja kyllä taitavat pitää ihan paikkansa! :D

   Poista
 19. Onneksi olkoon! :-) Oot kyllä paikkas ansainnut!

  VastaaPoista
 20. Paljon onnea!! Itse myös aloitan syksyllä Turussa oikiksen opinnot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! Superpaljon onnea sullekin ja tsemppiä opintoihin! :)<3

   Poista
 21. Onnea niin paljon :-)!!

  VastaaPoista
 22. Voi että, oon pitkin kevättä hakenu vertaistukea sun blogista ja aivan ihanaa kuulla että myös sä pääsit!!! Ite alotan syksyllä Turun oikiksessa, ja tän kevään ylioppilaana se tuntuu niiiiin extrahyvältä!! Onnea sulle ja tsemppiä opintoihin :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii vitsit, ihan mahtavaa että päästään molemmat alottamaan koulu! Paljon onnea ja tsemppiä myös sulle uusiin tuuliin! :)<3

   Poista
 23. Onneks olkoon koulupaikasta! Itsellä ollut jo monta vuotta selvää, että lukion jälkeen Helsingin oikis olisi tavoitteena. Aloitan viimeisen vuoden lukiolaisena syksyllä. Olisiko mahdollista, että tekisit postauksen, jossa jakaisit vinkkejä esim. kirjoitusten suhteen (yhdistettynä melkein suoraan kirjoitusten jälkeen alkavaan pääsykoe urakkaan), eri valmennuskurssien, ja muutenkin laajemmin kertoa urakasta ja antaa vinkkejä? Olisi todella huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :> Joo, oon aatellut tekeväni pääsykokeisiin liittyviä postauksia tulevaisuudessa! :)

   Poista